Εκπαιδευτικό σεμινάριο ΕΔΕΤ με θέμα: «Εγκατάσταση, αναβάθμιση και παραμετροποίηση λογισμικού Shibboleth Identity Provider»

Με αφορμή τη λήξη της έκδοσης 2 του δημοφιλούς λογισμικού Shibboleth Identity Provider που χρησιμοποιείται σχεδόν αποκλειστικά από τους Παρόχους Ταυτότητας που συμμετέχουν στην Ομοσπονδία ΔΗΛΟΣ του ΕΔΕΤ, διοργανώνεται εκπαιδευτικό σεμινάριο την Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 09.00 στις εγκαταστάσεις του ΕΔΕΤ, Λεωφ. Κηφισίας 7, Αθήνα. Το σεμινάριο απευθύνεται στους Τεχνικούς Υπεύθυνους των Φορέων που συμμετέχουν στην Ομοσπονδία ΔΗΛΟΣ και θα εστιάσει στην εγκατάσταση, στην αναβάθμιση και στην παραμετροποίηση του λογισμικού Shibboleth Identity Provider.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετάσχουν και μέσω της υπηρεσίας τηλεδιασκέψεων του ΕΔΕΤ e:Presence.
Οι στόχοι της εκπαίδευσης είναι:

  • Η ενημέρωση σχετικά με τη νέα έκδοση και την αναγκαιότητα αναβάθμισης
  • Η παρουσίαση χρήσιμων τεχνικών για την εγκατάσταση ή την αναβάθμιση του Shibboleth Identity Provider στην έκδοση 3
  • Η παρουσίαση της νέας λειτουργικότητας της έκδοσης 3 τουShibboleth Identity Provider
  • Η παρουσίαση καλών πρακτικών για την παραμετροποίηση και τη διαχείριση ενός Παρόχου Ταυτότητας βασισμένου στο Shibboleth Identity Provider στο πλαίσιο της Ομοσπονδίας ΔΗΛΟΣ και του eduGAIN.

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή σχόλιο, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με τη ΔΟ της Ομοσπονδίας στο aai@noc.grnet.gr
Το σχετικό εκπαιδευτικό υλικό θα διατεθεί στους συμμετέχοντες αρχικά μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, και μετέπειτα στην ιστοσελίδα https://aai.grnet.gr