Η ΕΔΥΤΕ συμμετείχε στο 16ο AI Connected World 2026, με κεντρικό τίτλο «Connect, Protect, Innovate: Greece as a Digital Gateway», το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 27 Μαΐου 2026 στο Divani Caravel Hotel.
Στο πλαίσιο των θεματικών ενοτήτων του συνεδρίου, το οποίο διοργανώθηκε από τη SmartPress S.A., αναδείχθηκαν οι προκλήσεις και οι προοπτικές της ψηφιακής μετάβασης της χώρας, με επίκεντρο τις δημόσιες ψηφιακές υποδομές, την κυβερνοασφάλεια, τα data centers, τη διαλειτουργικότητα, τη συνδεσιμότητα νέας γενιάς και τον ρόλο της Ελλάδας ως διεθνούς ψηφιακού κόμβου για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.
Ο Δημήτρης Κατσιάνης, Αναπληρωτής Πρόεδρος ΕΔΥΤΕ και Επίκουρος Καθηγητής ΕΚΠΑ, και η Στέλλα Τσιτσούλα, Πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας, Αντιπρόεδρος Women4Cyber Greece, Μέλος ΔΣ ΕΔΥΤΕ και Managing Partner της RED.comm, συμμετείχαν στη συζήτηση «Digital Greece: The Day After», μαζί με τον Γιάννη Παυλόσογλου, Υποδιοικητή της Εθνικής Αρχής Κυβερνοασφάλειας, τον Όμηρο Τσάπαλο, Εκπρόσωπο Τύπου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, τον Ιωάννη Μερτζάνη, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Space Hellas, και τον Σάκη Αμαξόπουλο, Συντονιστή ΔΣ της Greek Data Center Association. Τον συντονισμό της συζήτησης είχε ο δημοσιογράφος Χρήστος Κοτσακάς.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο Δημήτρης Κατσιάνης ανέδειξε τον στρατηγικό ρόλο της ΕΔΥΤΕ στην ανάπτυξη και λειτουργία κρίσιμων δημόσιων ψηφιακών υποδομών για την εκπαίδευση, την έρευνα και τον δημόσιο τομέα, εστιάζοντας στην επόμενη φάση ωρίμανσης του ψηφιακού οικοσυστήματος της χώρας. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη σημασία της διαλειτουργικότητας, της αξιοποίησης cloud και data infrastructures μεγάλης κλίμακας, καθώς και στη διασύνδεση δημόσιων υποδομών, ερευνητικών δικτύων και καινοτομίας, ώστε η ψηφιακή μετάβαση να δημιουργεί ουσιαστική προστιθέμενη αξία για την οικονομία και την κοινωνία. Ταυτόχρονα τονίστηκε το θέμα της διαρκούς χρηματοδότησης για την ανανέωση του εξοπλισμού καθώς και η αύξηση των διεθνών τιμών hardware.
Από την πλευρά της, η Στέλλα Τσιτσούλα εστίασε στις προκλήσεις της κυβερνοασφάλειας και της ψηφιακής ανθεκτικότητας, υπογραμμίζοντας ότι η «Digital Greece» της επόμενης ημέρας απαιτεί όχι μόνο προηγμένες τεχνολογίες, αλλά και ισχυρή κουλτούρα κυβερνοασφάλειας σε οργανισμούς, επιχειρήσεις και κοινωνία. Παράλληλα, ανέδειξε τη σημασία της προσέλκυσης νέων ανθρώπων και περισσότερων γυναικών στον τομέα της κυβερνοασφάλειας, καθώς και την ανάγκη η κυβερνοασφάλεια να αντιμετωπίζεται ως ζήτημα στρατηγικής σημασίας που επηρεάζει τη λειτουργία, τη φήμη και τη βιωσιμότητα κάθε οργανισμού.
Η συμμετοχή της ΕΔΥΤΕ στο συνέδριο επιβεβαιώνει τον ενεργό της ρόλο στη διαμόρφωση του δημόσιου διαλόγου για το μέλλον των ψηφιακών υποδομών, της κυβερνοασφάλειας και της καινοτομίας στην Ελλάδα, συμβάλλοντας στη διαμόρφωση μιας ανθεκτικής, διαλειτουργικής και ψηφιακά ώριμης χώρας.





