Ειδική αναγνώριση της ΕΔΥΤΕ στην Τελετή Απονομής Βραβείων του Ευρωπαϊκού Δημόσιου Τομέα 2023-24 για την συμβολή της στην υλοποίηση του “MITOS”.

Το Ευρωπαϊκό Βραβείο Δημόσιου Τομέα (ΕΒΔΤ) είναι ένα πανευρωπαϊκό πρόγραμμα βραβείων για φορείς του δημόσιου τομέα σε όλα τα επίπεδα διακυβέρνησης, το οποίο διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια από το 2009 από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Δημόσιας Διοίκησης (EIΔΔ). Εκτός από τους νικητές και τους αποδέκτες των πιστοποιητικών καλής πρακτικής, οι αξιολογητές ξεχώρισαν κάποια έργα που αποτελούν εξαιρετικά παραδείγματα προσπάθειας για αλλαγή σε αυτό τον τομέα. Το «ΜΙTOS» υλοποιείται από το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ Α.Ε. – GRNET) φορέα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, και λειτουργεί υπό την εποπτεία του Υπουργείου Εσωτερικών. Είναι ένα από τα τρία έργα που έλαβαν φέτος την ειδική αναγνώριση.

Η Τελετή Απονομής των Ευρωπαϊκών Βραβείων Δημόσιου Τομέα 2023-24 πραγματοποιήθηκε στο Μάαστριχτ της Ολλανδίας την Πέμπτη 21 Μαρτίου, με θέμα «Ενίσχυση της Καινοτομίας μέσω της Μάθησης» με στόχο τη βράβευση των πιο καινοτόμων έργων που υποβάλλονται από δημόσιες διοικήσεις στην Ευρώπη.

Το βραβείο εκ μέρους της ΕΔΥΤΕ παρέλαβε ο κ. Θ. Καρούνος, στέλεχος της Διεύθυνσης Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Ικανοτήτων. Από την πλευρά του Υπουργείου Εσωτερικών, παρέστη και παρέλαβε το βραβείο η Γενική Διευθύντρια Διοικητικών Διαδικασιών στον Δημόσιο Τομέα, κα Α. Μακρυγιάννη.

  • Πληροφορίες και πρόγραμμα: εδώ
  • Διαβάστε περισσότερα για το MITOS: εδώ