Αποτίμηση παρουσίας ΕΔΥΤΕ στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης 10-18 Σεπτεμβρίου 2022

Η συμμετοχή της ΕΔΥΤΕ στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ολοκληρώθηκε με επιτυχία, 1018/09/2022

Τo Εθνικό Δίκτυο Υποδομών, Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ Α.Ε. – GRNET), φορέας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, συμμετείχε στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) στις 1018 Σεπτεμβρίου 2022, στο περίπτερο 12 του εκθεσιακού χώρου με κεντρικό μήνυμα του Υπουργείου «Συνεχίζουμε ψηφιακά». Η ΕΔΥΤΕ παρουσίασε τις υποδομές, τα έργα και τις υπηρεσίες που διαθέτει, τη συμβολή στον ψηφιακό μετασχηματισμό και την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, καθώς και τις θεματικές ενότητες και πρωτοβουλίες της Εθνικής Ακαδημίας Ψηφιακών Ικανοτήτων.

Η ΕΔΥΤΕ συμμετείχε με 2 χώρους, το χώρο του Gov.gr Wallet και το χώρο της Εθνικής Ακαδημίας Ψηφιακών Ικανοτήτων. Επίσης υποστήριξε τις δράσεις του περιπτέρου 3D Printing Lab του Εργαστηρίου Μεταβαλλόμενων Ευφυών Περιβαλλόντων TUC TIE Lab του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Αναλυτικά, στο χώρο του Gov.gr Wallet 700 πολίτες ενημερώθηκαν από εξειδικευμένα στελέχη της ΕΔΥΤΕ για την εφαρμογή Gov.gr wallet και έλαβαν υποστήριξη ώστε να εγκαταστήσουν επιτυχώς την εφαρμογή με τα ψηφιακά αντίγραφα της αστυνομικής ταυτότητας και του διπλώματος οδήγησης στα κινητά τους τηλέφωνα.

Στο χώρο της Εθνικής Ακαδημίας Ψηφιακών Ικανοτήτων 1300 πολίτες πλοηγήθηκαν στην πλατφόρμα της Ακαδημίας, βρίσκοντας τα κατάλληλα μαθήματα ώστε να αναπτύξουν περαιτέρω τις ψηφιακές τους δεξιότητες. Παράλληλα, είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τις συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης που πραγματοποιήθηκαν στη Κεντρική Σκηνή και συμμετείχαν στην παρουσίαση αντίστοιχων μαθημάτων βάσει του προγράμματος. Συνολικά και στους δύο χώρους, οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν οπτικοακουστικό υλικό είτε μέσω των οθονών του περιπτέρου, είτε στα κινητά τους, μέσω ειδικών scannable QR codes.

Η συμμετοχή της ΕΔΥΤΕ περιελάμβανε καθημερινές εκδηλώσεις, σεμινάρια και εργαστήρια στα οποία οι πολίτες είχαν τη δυνατότητα να συμμετέχουν ενεργά με φυσική παρουσία, είτε να παρακολουθήσουν ζωντανά μέσω live streaming, τόσο μέσω του website του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, όσο και μέσω του καναλιού ζωντανών μεταδόσεων της ΕΔΥΤΕ ΔΙΑΥΛΟΣ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα εκδηλώσεων της ΕΔΥΤΕ:

Οι πολίτες είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τρείς (3) συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης  της Εθνικής Ακαδημίας Ψηφιακών Ικανοτήτων, οι οποίες εστίασαν στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση σε θέματα που αφορούν στην ανάπτυξη ψηφιακών ικανοτήτων για όλους τους πολίτες και ειδικότερα δράσεις για τις γυναίκες στους τομείς της τεχνολογίας και για ψηφιακές δεξιότητες υποστηρίζοντας άτομα άνω των 65.  Τις συζητήσεις παρακολούθησαν συνολικά με φυσική παρουσία στην Κεντρική Σκηνή του Περιπτέρου 12 και διαδικτυακά, 2085 πολίτες.

Οι σχετικές συζητήσεις υπάρχουν διαθέσιμες στους παρακάτω συνδέσμους:

Παρουσιάσεις μαθημάτων πραγματοποιήθηκαν στο χώρο της Εθνικής Ακαδημίας Ψηφιακών Ικανοτήτων, οι οποίες πλαισίωσαν θεματικά τις συζητήσεις στην Κεντρική Σκηνή, παρακολούθησαν συνολικά με φυσική παρουσία 30 πολίτες.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των Εκδηλώσεων και Παρουσιάσεων των δράσεων της Εθνικής Ακαδημίας Ψηφιακών Ικανοτήτων: εδώ

Οργανώθηκαν 5 εργαστήρια σε συνεργασία της ΕΔΥΤΕ με τη Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών (ΓΓΨΔΑΔ) του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, για θέματα Ψηφιακού Μετασχηματισμού στη Δημόσια Διοίκηση. Συνολικά 1345 πολίτες παρακολούθησαν με φυσική παρουσία στον Ημιόροφο του Περιπτέρου 12 και διαδικτυακά μέσω του καναλιού ζωντανών μεταδόσεων ΔΙΑΥΛΟΣ της ΕΔΥΤΕ.

Στους συνδέσμους που ακολουθούν υπάρχουν διαθέσιμες οι βιντεοσκοπημένες παρουσιάσεις των εργαστηρίων:

Αναλυτικά το πρόγραμμα των Εργαστηρίων για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό στη Δημόσια Διοίκηση Εκδηλώσεων: εδώ

Τέλος, ιδιαίτερα ενεργή ήταν η παρουσία της ΕΔΥΤΕ και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καθ’όλη τη διάρκεια της Έκθεσης, ανανεώνοντας συνεχώς το υλικό στα κανάλια της ΕΔΥΤΕ σε Facebook, Twitter, LinkedIn, Instagram και YouTube, και της Εθνικής Ακαδημίας Ψηφιακών Ικανοτήτων στο Facebook.

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

10

2

7

4

5

9

3

6