Πραγματοποιήστε τηλεδιασκέψεις ΤΩΡΑ με δυνατότητα Livestream!

diavlos1
Μέσω των υπηρεσιών epresence.gr & epresence.gov.gr μπορούν προαιρετικά οι συντονιστές που διοργανώνουν τηλεδιασκέψεις για τον φορέα τους, να επιλέξουν μια τηλεδιάσκεψη να μεταδοθεί ζωντανά μέσω της υπηρεσίας ΔΙΑΥΛΟΣ του Εθνικού Δικτύου Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας – ΕΔΥΤΕ Α.Ε. (GRNET), φορέα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.
Με αυτόν τον τρόπο δίνεται η δυνατότητα στους φορείς του Ελληνικού Δημοσίου, αλλά και στην ακαδημαϊκή και ερευνητική κοινότητα της Ελλάδας να οργανώνουν και να πραγματοποιούν διαδικτυακές τηλεδιασκέψεις, τις οποίες θα μπορεί να παρακολουθήσει το ευρύ κοινό, πατώντας στην σελίδα προβολής της εκδήλωσης.
Η χρησιμότητα της ζωντανής μετάδοσης είναι από πολύ σημαντική -έως και απαραίτητη- σε Δημοτικά Συμβούλια, Ορκωμοσίες φοιτητών, καθώς και σε συνέδρια ή ημερίδες που διεξάγονται μέσω των πλατφορμών epresence.gr & epresence.gov.gr.
Την ώρα της δημιουργίας μιας τηλεδιάσκεψης υπάρχει στις ρυθμίσεις σχετικό checkbox για ζωντανή μετάδοση και μόλις αυτό επιλεγεί και αποθηκευτεί η ρύθμιση, δημιουργείται αυτόματα το streaming link, το οποίο μπορεί ο συντονιστής να αντιγράψει και να κοινοποιήσει με κάποιο email καθώς και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Τέλος, είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι για να παρακολουθήσει κανείς μια ζωντανή μετάδοση, δε χρειάζεται να έχει εγγραφεί προηγουμένως σε καμία υπηρεσία! Το μόνο που έχει να κάνει είναι να πατήσει από τον browser του υπολογιστή ή του κινητού του το streaming link που του έχει κοινοποιηθεί και αμέσως θα δει ζωντανά στην οθόνη του την μετάδοση που τον ενδιαφέρει. Σ’ αυτή την φάση ο θεατής μπορεί να παρακολούθησει μόνο ζωντανά την μετάδοση μιας τηλεδιάσκεψης, χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα ετεροχρονισμένης παρακολούθησης.
Όλες οι τηλεδιασκέψεις οι οποίες προγραμματίζονται να μεταδοθούν καθημερινά, βρίσκονται στο Portal τις Υπηρεσίας ΔΙΑΥΛΟΣ στη σελίδαhttps://diavlos.grnet.gr/epresence/day
Γνωρίστε τις Υπηρεσίες e:Presence και ΔΙΑΥΛΟΣ της ΕΔΥΤΕ.
diavlos12
Η Υπηρεσία ΔΙΑΥΛΟΣ Ζωντανών Μεταδόσεων παρέχει άμεση πρόσβαση σε οπτικοακουστικό υλικό υψηλής πολιτιστικής, εκπαιδευτικής και επιστημονικής αξίας, και αναπτύσσεται από την ΕΔΥΤΕ. Η υπηρεσία ΔΙΑΥΛΟΣ από το 2012, υποστηρίζει τη ζωντανή μετάδοση διαλέξεων, σεμιναρίων, καλλιτεχνικών γεγονότων και άλλων εκδηλώσεων σημαντικών πολιτιστικών, εκπαιδευτικών και ερευνητικών φορέων της χώρας, μέσω του Διαδικτύου.
H Υπηρεσία ΔΙΑΥΛΟΣ από το 2012, συνεργάστηκε με 35 φορείς. Πραγματοποιήθηκαν συνολικά 2085 ζωντανές διαδικτυακές μεταδόσεις, επίσης οι χρήστες της υπηρεσίας έχουν τη δυνατότητα να  παρακολουθήσουν βίντεο οποιαδήποτε χρονική στιγμή αξιοποιώντας τη δυνατότητα Video on Demand (VοD). Η συγκεκριμένη λειτουργία αριθμεί περισσότερα από 1.150 βίντεο (VοD). Ο συνολικός αριθμός προβολών σελίδων του Portal της Υπηρεσία ΔΙΑΥΛΟΣ από την 1/1/2015 έως σήμερα ανέρχεται στις 2.960.552 προβολές από 174 χώρες.
epresence
Η υπηρεσία διαδικτυακών τηλεδιασκέψεων, e:Presence απευθύνεται στην ακαδημαϊκή και ερευνητική κοινότητα της Ελλάδας και επιτρέπει στους χρήστες της να οργανώνουν και να πραγματοποιούν διαδικτυακές τηλεδιασκέψεις που χαρακτηρίζονται από υψηλή ασφάλεια, ποιότητα και αλληλεπίδραση, παρέχοντας ευκολία πρόσβασης και επικοινωνίας με χαμηλό κόστος εξοπλισμού. Διευκολύνει σημαντικά τη λειτουργία συλλογικών ακαδημαϊκών οργάνων, ιδίως στις περιπτώσεις Πανεπιστημίων που είναι κατανεμημένα σε περισσότερες από μια τοποθεσίες, δίνοντας στα μέλη τους τη δυνατότητα να συνεδριάζουν χωρίς να απαιτούνται μετακινήσεις, με την απόλυτη ασφάλεια της δημιουργίας εικονικών αιθουσών τηλεδιάσκεψης και τη δυνατότητα πιστοποιημένης συμμετοχής των μελών της.
Από την έναρξη της υπηρεσίας (2011) μέχρι και σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 170.000 τηλεδιασκέψεις που οργανώθηκαν από πάνω από 120 Ιδρύματα και Οργανισμούς με πάνω από συνολικά 1.500.000 συμμετέχοντες σε αυτές είτε μέσω προσωπικού Η/Υ, είτε μέσω κινητού τηλεφώνου/ταμπλέτας ή μέσω κάποιου τερματικού τηλεδιάσκεψης.
epresencegov
Η υπηρεσία e:Presence.gov.gr δίνει τη δυνατότητα στους Φορείς του Ελληνικού Δημοσίου να οργανώνουν και να πραγματοποιούν διαδικτυακές τηλεδιασκέψεις που χαρακτηρίζονται από υψηλή ποιότητα ήχου και εικόνας, ασφάλεια και αλληλεπίδραση. Ικανοποιεί την ανάγκη για συναντήσεις από απόσταση παρέχοντας ευκολία πρόσβασης και επικοινωνίας με χαμηλό κόστος εξοπλισμού.
Από την έναρξη της υπηρεσίας (2020) μέχρι και σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 80.000 τηλεδιασκέψεις που οργανώθηκαν από πάνω από 720 Φορείς του Δημοσίου με πάνω από συνολικά 1.000.000 συμμετέχοντες σε αυτές είτε μέσω προσωπικού Η/Υ ή μέσω κινητού τηλεφώνου/ταμπλέτας