Παρουσίαση της νέας mobile εφαρμογής για το Μεταφορικό Ισοδύναμο (MI), για 42 νησιά σε πρατηριούχους και τοπικούς φορείς.

Με αφορμή την προσθήκη 8 νέων νησιών (42 νησιά συνολικά) στην πλατφόρμα του Μεταφορικού Ισοδυνάμου Καυσίμων καθώς και την ολοκλήρωση της νέας mobile εφαρμογής για το Μεταφορικό Ισοδύναμο (MI), πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία σχετική εκδήλωση ενημέρωσης, που διοργανώθηκε διαδικτυακά στις 12 Απριλίου υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.
Το νέο πληροφοριακό σύστημα για την επιδότηση των καυσίμων των νησιωτών και των νησιωτικών επιχειρήσεων ήδη μετρά 20.000 δικαιούχους πολίτες και πάνω από 5.000 επιχειρήσεις με σχεδόν 300.000 παραστατικά καυσίμων σε μόλις λίγους (3,5) μήνες λειτουργίας. Η ΕΔΥΤΕ συνέβαλε στη νέα προσέγγιση του Υπουργείου Ναυτιλίας, επιλύοντας διαχειριστικά και λειτουργικά προβλήματα τόσο των πρατηριούχων όσο και του Υπουργείου, που εμφανίστηκαν στην προηγούμενη πιλοτική περίοδο. Υλοποιήθηκαν, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, οι κατάλληλες διαδικτυακές και mobile εφαρμογές και ορίστηκαν βέλτιστες διαδικασίες για την λειτουργία της δράσης, με κύριο γνώμονα τη διευκόλυνση των χρηστών, πολιτών, επιχειρήσεων και πρατηριούχων.
Στην παρουσίαση συμμετείχαν ο Υπουργός Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννης Πλακιωτάκης, η Γενική Γραμματέας ΓΓΑΙΝΠ κα Χριστιάνα Καλογήρου, καθώς και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΔΥΤΕ Αριστείδης Σωτηρόπουλος. Στην ανοιχτή συζήτηση που ακολούθησε, ένας μεγάλος αριθμός συμμετεχόντων πρατηριούχων, λογιστών/φοροτεχνικών, εκπροσώπων των τοπικών φορέων των νησιών, στελεχών της ΑΑΔΕ καθώς και εκπροσώπων των πετρελαϊκών εταιρειών και των συνδέσμων των πρατηριούχων είχαν την ευκαιρία να υποβάλλουν ερωτήσεις, να επιλύσουν πρακτικούς προβληματισμούς και να ανταλλάξουν απόψεις για την μέθοδο καταχώρησης των αποδείξεων και τα οφέλη που προκύπτουν.
Περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα του Μεταφορικού Ισοδυνάμου εδώ.