Πρόσκληση στην εκδήλωση: «ELIXIR-GR: H Ελληνική Ερευνητική Υποδομή για Διαχείριση και Ανάλυση Δεδομένων στις Βιοεπιστήμες»

O Ελληνικός Κόμβος της Ευρωπαϊκής Ερευνητικής Υποδομής του ESFRI ELIXIR και το ΕΚΕΒΕ ‘Αλέξανδρος Φλέμιγκ’ διοργανώνουν εκδήλωση για την έναρξη του Έργου ΕΣΠΑ «ELIXIR-GR: H Ελληνική Ερευνητική Υποδομή για Διαχείριση και Ανάλυση Δεδομένων στις Βιοεπιστήμες» την Παρασκευή 18 Μαΐου 2018 (12:30 – 18:00) στο Αμφιθέατρο «Λεωνίδας Ζέρβας» του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (Βασιλέως Κωνσταντίνου 48, Αθήνα).
Το έργο στηρίζει τον Εθνικό Κόμβο του ELIXIR, μιας κατανεμημένης υποδομής που συνδέει βάσεις δεδομένων, υπολογιστικά εργαλεία, εκπαιδευτικό υλικό βιοπληροφορικής και υπολογιστικό/αποθηκευτικό δυναμικό στην Ευρώπη. Στόχος του ELIXIR είναι να συντονίσει αυτούς τους πόρους, ώστε να δημιουργηθεί μια ενιαία υποδομή που θα διευκολύνει την ανεύρεση και την ανάλυση δεδομένων, και την ανταλλαγή εμπειρογνωσίας. Το ELIXIR είναι διακυβερνητικός οργανισμός που ιδρύθηκε το 2014 και σε αυτόν συμμετέχουν 21 χώρες-μέλη και άνω των 180 ερευνητικοί οργανισμοί.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ομιλίες του Διευθυντή του ELIXIR EUROPE Niklas Blomberg, των Υπευθύνων των εθνικών κόμβων Ελβετίας Christine Durinx και Τσεχίας Jiri Vondrasek, και του Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου του ΕΔΕΤ Καθ. Παναγιώτη Τσανάκα. Οι ομιλίες θα είναι στα Αγγλικά και δεν θα υπάρχει μετάφραση.
Για τον καλύτερο προγραμματισμό της εκδήλωσης, καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν τη συμμετοχή τους μέχρι τη Δευτέρα 14 Μαΐου 2018 στην ιστοσελίδα:
https://www.eventbrite.co.uk/e/elixir-greece-open-kick-off-meeting-tickets-45509241366