GRNET HPC: 3η Πρόσκληση Υποβολής Προτάσεων Έργων Παραγωγής για πρόσβαση στο εθνικό υπέρ-υπολογιστικό σύστημα ARIS

Το ΕΔΕΤ προσκαλεί επιστήμονες και ερευνητές  που εργάζονται σε Ελληνικά εκπαιδευτικά ή/και ερευνητικά ιδρύματα να υποβάλλουν προτάσεις έργων παραγωγής για πρόσβαση στο εθνικό υπέρ-υπολογιστικό σύστημα ARIS. Η πρόσβαση θα αποδοθεί για περίοδο 12 μηνών, ξεκινώντας από την ημερομηνία αποδοχής του έργου. Οι προτάσεις έργων θα πρέπει να αφορούν σε ανοιχτή έρευνα, ανεξαρτήτως επιστημονικού πεδίου.
Η υποδομή ARIS αποτελείται από συνολικά τέσσερις νησίδες υπολογιστικών συστημάτων βασισμένων σε αρχιτεκτονική Intel x86, διασυνδεμένων σε ένα ενιαίο δίκτυο Infiniband FDR14, που προσφέρουν πολλαπλές δυνατότητες και αρχιτεκτονικές επεξεργασίας.
Μέσω της πρόσκλησης, το ΕΔΕΤ καθιστά δυνατή την πλήρη και ισότιμη πρόσβαση στο εθνικό υπέρ-υπολογιστικό σύστημα ARIS, για όλους τους επιστήμονες που εργάζονται σε Ελληνικά ιδρύματα.
Δείτε το πλήρες κείμενο της τρίτης πρόσκλησης για πληροφορίες σχετικές με τους στόχους και τα κριτήρια επιλογής, την επιλεξιμότητα, το υπολογιστικό σύστημα HPC – ARIS, τους διαθέσιμους πόρους, τη διαδικασία αίτησης και τις καταληκτικές ημερομηνίες.
Επικοινωνία: hpc-access  at  lists.grnet.gr