Ανακοίνωση: HellasQCI: 3ο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο “Quantum Key Distribution and Cyber Security”

Το Ευρωπαϊκό συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα HellasQCI συνεχίζει την επιτυχημένη σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων, αυτή τη φορά στην Κρήτη, με το 3ο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο με θέμα: “Quantum Key Distribution (QKD) and Cyber Security”, στις 4 και 5 Σεπτεμβρίου 2024.

Σκοπός του σεμιναρίου

Το σεμινάριο έχει στόχο να εκπαιδεύσει τη νέα γενιά μηχανικών στις κβαντικές τεχνολογίες και την Κυβερνοασφάλεια, ώστε να είναι έτοιμη η χώρα για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Υποδομής Κβαντικών Επικοινωνιών – EuroQCI. Το σεμινάριο επικεντρώνεται στα συστήματα διανομής κβαντικών κλειδιών (Quantum Key Distribution – QKD), στην Κυβερνοασφάλεια και στα θέματα μετα-κβαντικής κρυπτογραφίας (Post-Quantum Cryptography – PQC).

Σε ποιον απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες της Κυβερνοασφάλειας, επιστήμονες και μηχανικούς πληροφορικής, καθώς και σε φοιτητές, ερευνητές και ακαδημαϊκούς που απασχολούνται στους τομείς των οπτικών και κβαντικών τεχνολογιών, καθώς και σε εκπροσώπους της βιομηχανίας οπτικών και κβαντικών τεχνολογιών. Παράλληλα, ανάμεσα στις συμμετοχές συγκαταλέγονται και Εθνικά Έργα Υποδομής Κβαντικών Επικοινωνιών από όλη την Ευρώπη.

Σημαντικές πληροφορίες

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν το σεμινάριο δια ζώσης ή απομακρυσμένα. Η εγγραφή είναι υποχρεωτική για διαχειριστικούς λόγους.

Ο χώρος διεξαγωγής του σεμιναρίου βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με την agenda, την ακριβή τοποθεσία, καθώς και άλλες χρήσιμες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του σεμιναρίου εδώ.

Δωρεάν Εγγραφή εδώ

Προθεσμία εγγραφών: 24.08.2024

Σχετικά με το HellasQCI

Το πρόγραμμα “HellasQCI – Deploying advanced national QCI systems and networks in Greece”, συντονίζεται από το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ), φορέας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Το πρόγραμμα αποτελείται από μια κοινοπραξία 13 εταίρων και σε αυτή τη φάση διανύει το δεύτερο μισό της διάρκειας του. Το HellasQCI αναπτύσσει, στο πλαίσιο της ευρύτερης πρωτοβουλίας EuroQCI (European Quantum Communication Infrastructure), την Εθνική Υποδομή Δικτύου Κβαντικής Επικοινωνίας ώστε να ενισχυθεί η ανθεκτικότητα των κρίσιμων υποδομών στην Ελλάδα κατά των κυβερνο-απειλών.

Συνδεθείτε μαζί μας και μείνετε ενημερωμένοι μέσα από την Ιστοσελίδα μας και τα Κανάλια Κοινωνικής Δικτύωσης!

Ιστοσελίδα: https://hellasqci.eu/
X: https://x.com/hellasqci
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/hellasqci/
Facebook: https://www.facebook.com/hellasqci

 

Η Κοινοπραξία

Ελλάδα

1) Εθνικο Δικτυο Υποδομων Τεχνολογιας Και Ερευνας (ΕΔΥΤΕ)  – Συντονιστής

2) Υπουργειο Ψηφιακης Διακυβερνησης  (ΥΨΔ)

3) Εθνικο Καποδιστριακο Πανεπιστημιο Αθηνων (ΕΚΠΑ)

4) Ιδρυμα Τεχνολογιας Και Ερευνας (ΙΤΕ)

5) Εθνικο Κεντρο Ερευνας Φυσικων Επιστημων “Δημοκριτος” (ΕΚΕΦΕ)

6) Αριστοτελειο Πανεπιστημιο Θεσσαλονικης (ΑΠΘ)

7) Qubitech Private Capital Company (QUBI)

8) Space Hellas Συστηματα & Υπηρεσιες Τηλεπικοινωνιων Πληροφορικης και Ασφαλειας, Ιδιωτικη Επιχειρηση Παροχης Υπηρεσιων Ασφαλειας Α.Ε. (Space)

9) Εθνικο Αστεροσκοπειο Αθηνων (ΕAA)

10) Motor Oil Ελλας Διυλιστηρια Κορινθου ΑΕ (MOH)

11) Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών & Υπολογιστών (ΕΠΙΣΕΥ)

Λουξεμβούργο

12) Université Du Luxembourg (UNILU)

Ιρλανδία

13) South East Technological University (SETU)