Το Greek Internet Exchange (GR-IX) σημείωσε νέο ρεκόρ κίνησης συνολικής ανταλλαγής δεδομένων @ 135Gbps

Η Εθνική υποδομή που διασυνδέει τις σημαντικότερες εταιρίες διαδικτύου στην Ελλάδα (π.χ. παρόχους υπηρεσιών Internet, περιεχομένου κ.ά..) σημείωσε νέο ρεκόρ ταχύτητας κίνησης ανταλλαγής δεδομένων @135 Gbps. Ταυτόχρονα νέο ρεκόρ ταχύτητας κατέγραψε τόσο το GR-IX::Athens (@133 Gbps) όσο και το GR-IX::Thessaloniki (@2.65 Gbps).
Το GR-IX είναι ένα ουδέτερο και ανεξάρτητο Internet Exchange για τη διευκόλυνση της ανταλλαγής κίνησης Διαδικτύου (IP) και την επιτάχυνση της ανάπτυξης του ελληνικού Internet. Διασυνδέει τις μεγαλύτερες εταιρίες διαδικτύου που δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά στην Ελλάδα, όπως είναι οι πάροχοι υπηρεσιών Internet, περιεχομένου, υπηρεσιών cloud, κλπ.
Έχουν εγκατασταθεί και λειτουργούν δύο ανεξάρτητες νησίδες του GR-IX σε Αθήνα και προσφάτως (αρχές του 2019) έγινε η προσθήκη νέας νησίδας στη Θεσσαλονίκη.
Η νησίδα της Θεσσαλονίκης είναι στρατηγικής σημασίας καθώς αναμένεται να τονώσει την αγορά Τηλεπικοινωνιών και Υπηρεσιών Ίντερνετ της Βόρειας Ελλάδας, αλλά και να προσελκύσει ξένους παρόχους υπηρεσιών & περιεχομένου Διαδικτύου που ενδιαφέρονται να επεκτείνουν τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες στην Ελλάδα.
To GR-IX ανήκει στην ΕΔΥΤΕ Α.Ε., που ως μη κερδοσκοπικός, κρατικός οργανισμός, εγγυάται την ουδετερότητα και την ανεξαρτησία του Internet Exchange.

  • Είστε εταιρία πάροχος υπηρεσιών Internet, περιεχομένου, υπηρεσιών cloud;
  • Στόχος σας είναι να παρέχετε βελτιωμένη εμπειρία όσον αφορά την συνδεσιμότητα, ποιότητα και ταχύτητα του Ελληνικού Internet για κάθε χρήστη, με ταυτόχρονη μείωση στο κόστος πρόσβασης;
  • Δείτε τα πλεονεκτήματα και τα οφέλη που παρέχει το GR-IX σε όλα τα μέλη του, μάθετε ποια είναι τα υφιστάμενα μέλη που έχουν ενταχθεί στο GR-IX και πώς μπορείτε να γίνετε και εσείς μέλος για να επωφεληθείτε από τα πολλαπλά πλεονεκτήματα που προσφέρει στα μέλη/πελάτες του.

Μάθετε περισσότερα και ενταχθείτε και εσείς στην οικογένεια μελών GR-IX εδώ: https://www.gr-ix.gr/
Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης και μείνετε ενημερωμένοι για τα νέα και τις εξελίξεις του GR-IX που σας αφορούν : Twitter @GRIXSsocial

Αθήνα, 133 Gbps

Αθήνα, 133 Gbps


Θεσσαλονίκη, 2.65 Gbps

Θεσσαλονίκη, 2.65 Gbps


Συνολικά GRIX, 135 Gbps

Συνολικά GRIX, 135 Gbps