Απολογισμός ημερίδας για την 1η διαδικτυακή συνάντηση για το Εθνικό Κέντρο Ικανοτήτων Ανοικτής Επιστήμης, που διεξήχθει διαδικτυακά, 17/7/2024.

Στις 17/7/2024 ολοκληρώθηκε με επιτυχία η ημερίδα με θέμα “1η διαδικτυακή συνάντηση για το Εθνικό Κέντρο Ικανοτήτων Ανοικτής Επιστήμης” με 82 συμμετέχοντες.

Η ημερίδα διοργανώθηκε από το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών, Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ Α.Ε. – GRNET) και τον Οργανισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών ΕΕΛΛΑΚ. Σκοπός της ημερίδας ήταν να παρουσιαστεί  το Εθνικό Κέντρο Ικανοτήτων Ανοικτής Επιστήμης (Competence Center – GR) που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του έργου Skills4EOSC

Η ημερίδα ξεκίνησε με σύντομη παρουσίαση  του έργου Skills4EOSC και των ευρωπαϊκών Competence Centers από την Ν. Αναστασοπούλου Junior Project Manager, Διεύθυνση Ευρωπαϊκών και Διεθνών Έργων Υποδομών, ΕΔΥΤΕ. Στη συνέχεια, η Ε. Αθανασάκη Αν. Διευθύντρια, Διεύθυνση Ευρωπαϊκών και Διεθνών Έργων Υποδομών, ΕΔΥΤΕ πραγματοποίησε παρουσίαση της ΕΔΥΤΕ, των βασικών δράσεων, προηγμένων υποδομών, υπηρεσιών και έργων τεχνολογίας που σχεδιάζει, συντονίζει και υλοποιεί. Ακολούθησε ο Α.Μελίδης, Γενικός Διευθυντής, ΕΕΛΛΑΚ – Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών,  παρουσιάζοντας τις αντίστοιχες δράσεις της. 

Στη συνέχεια, η Ε. Αθανασακη παρουσίασε το Εθνικό Κέντρο Ικανοτήτων Ανοικτής Επιστήμης (Competence Center – GR), τις παρεχόμενες υπηρεσίες στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Νέφους για την Ανοικτή Επιστήμη (EOSC), καθώς και τα οφέλη για τους ενδιαφερόμενους, π.χ. οι δυνατότητες διασύνδεσης με επαγγελματίες του κλάδου και η συμμετοχή σε ένα αναπτυσσόμενο οικοσύστημα ανοικτής επιστήμης.

Έπειτα, η Μ. Ευαγγελινού Senior Project Manager, Διεύθυνση Ευρωπαϊκών Υποδομών και Έργων, ΕΔΥΤΕ παρουσίασε το εκπαιδευτικό υλικό που είναι υπό διαμόρφωση και στο οποίο θα μπορούν να έχουν πρόσβαση οι ενδιαφερόμενοι και στις δράσεις που θα πραγματοποιηθούν με στόχο την ανάπτυξη των δεξιοτήτων πρόσβασης σε δεδομένα ανοικτής επιστήμης. 

Τέλος, η Θ. Ζαμάνη, Προϊσταμένη τμήματος Υλοποίησης Διεύθυνσης Ευρωπαϊκών Υποδομών και Έργων, ΕΔΥΤΕ, παρουσίασε τα έργα και τις υπηρεσίες της ΕΔΥΤΕ που αναπτύσσονται στο πλαίσιο του EOSC.

Περισσότερες Πληροφορίες

  • Εάν επιθυμείτε να λαμβάνετε μέσω email ενημερώσεις για το Εθνικό Κέντρο Ικανοτήτων Ανοικτής Επιστήμης, μπορείτε να εγγραφείτε εδώ
  • Skills4EOSC
  • Παρουσιάσεις ομιλητών/ριών εδώ
  • Σε περίπτωση που επιθυμείτε να παρακολουθήσετε την ημερίδα, θα βρείτε την βιντεοσκοπημένη ημερίδα εδώ