Δελτίο Τύπου: Ανοιχτή Πρόσκληση για συμμετοχή στο 1ο Bootcamp του Κόμβου Καινοτομίας GR digiGOV-innoHUB στις 23 & 24 Νοεμβρίου 2023, με θέμα Innovate for Impact.

Δελτίο Τύπου

Ο Κόμβος Καινοτομίας για την Ψηφιακή Διακυβέρνηση GR digiGOV-innoHUB που συντονίζει το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ Α.Ε. – GRNET), φορέας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, διοργανώνει στις 23 & 24 Νοεμβρίου το 1ο bootcamp με θέμα Innovate for Impact που έχει ως στόχο να αναδείξει πρωτοποριακές προτάσεις βασισμένες σε τεχνολογικά προηγμένες λύσεις για την αντιμετώπιση σημαντικών προκλήσεων του Δημόσιου Τομέα.

Στο πλαίσιο αυτό, απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση για συμμετοχή και υποβολή προτάσεων, σε όλες τις μικρομεσαίες και νεοφυείς επιχειρήσεις, καθώς και σε δημόσιους υπαλλήλους που επιθυμούν να συνεισφέρουν με τις προτάσεις τους στην επίλυση προκλήσεων του Δημόσιου Τομέα.

Το Bootcamp του GR digiGOV-innoHUB αποτελεί μία σπουδαία ευκαιρία για το ελληνικό οικοσύστημα Καινοτομίας να πειραματιστεί στην ανάπτυξη τεχνολογικών λύσεων GovTech, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στη δημιουργία προϋποθέσεων για τη βελτίωση  του Δημόσιου Τομέα.

Ολες οι προτάσεις που θα υποβληθούν, θα αξιολογηθούν από την επιτροπή του Κόμβου Καινοτομίας GR digiGOV-innoHUB ως προς το επίπεδο της τεχνολογικής τους ωριμότητας (Technology Readiness Level-TRL).  Οι προτάσεις που θα διακριθούν και θα προκριθούν, θα ενταχθούν στον Κόμβο Καινοτομίας GR digiGOV-innoHUB και θα έχουν δωρεάν πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες του κόμβου, όπως εκπαιδευτικά προγράμματα (MOOCS, Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα στη Δημόσια Διοίκηση, Ψηφιακή Διακυβέρνηση & Καινοτομία), συμβουλευτική (mentoring), συμμετοχή σε σεμινάρια, ημερίδες και pitching events.

Υποβολή προτάσεων έως τις 30/10/2023 στο https://digigov.innohub.gr/bootcamp/dhlosh-summetoxhs/.

Περισσότερες πληροφορίες για το Bootcamp και για τα κριτήρια αξιολόγησης θα βρείτε στο https://digigov.innohub.gr/bootcamp/.

Σχετικά με τον Κόμβο Καινοτομίας (GR digiGOV-innoHUB)

Ο Κόμβος Καινοτομίας για την Ψηφιακή Διακυβέρνηση υποστηρίζει την ανάπτυξη δημόσιων υπηρεσιών νέας γενιάς για την Κεντρική Διοίκηση, τη Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους παραγωγικούς τομείς της οικονομίας, αξιοποιώντας προηγμένες τεχνολογίες, όπως AI, Blockchain, IoT, mobile Internet, Cloud και High Performance Computing, με ανοιχτό λογισμικό, ανοιχτά δεδομένα και ανοιχτά πρότυπα. Επιπλέον, ενθαρρύνει την ανάπτυξη συνεργασιών ανάμεσα στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, την ακαδημαϊκή και ερευνητική κοινότητα και την κοινωνία των πολιτών, για την ταχεία ανάπτυξη αποδοτικών και βιώσιμων ψηφιακών λύσεων που θα συμβάλλει στη μετεξέλιξη του Δημοσίου σε επενδυτή και αγοραστή καινοτόμων λύσεων.

Το έργο GR digiGov-innoHUB συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση υπό το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό σύμφωνο με αριθμό 101083646 και το ERDF πρόγραμμα.

Περισσότερα για τον Κόμβο: https://digigov.innohub.gr/en/.