Συμμετοχή ΕΔΥΤΕ στο συνέδριο για το SMART TOUR στα Ιωάννινα

Στο πλαίσιο του έργου «SMART TOUR – Ευφυής τουρισμός στις πολιτιστικές διαδρομές», θα διεξαχθεί Διεθνές επιστημονικό συνέδριο με τίτλο: «Η τεχνολογία ως κινητήριος δύναμη για επαυξημένες πολιτιστικές εμπειρίες», την Τετάρτη 26 Ιουλίου και Πέμπτη 27 Ιουλίου, στο αμφιθέατρο του Τμήματος Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Η ΕΔΥΤΕ θα συμμετάσχει στο συνέδριο με την παρουσίαση του κ.Αποσκίτη με τίτλο: “Υπολογιστικές υποδομές υποστήριξης εφαρμογών 3D και επαυξημένης πραγματικότητας”, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 27 Ιουλίου, 10-11 π.μ. 

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, θα γίνει παρουσίαση του έργου SMART TOUR και της ομώνυμης πλατφόρμας, των νέων τεχνολογιών εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας για την προβολή του πολιτιστικού και τουριστικού αποθέματος, καθώς και των πιλοτικών εφαρμογών του.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν εργαστήρια, τα οποία θα περιλαμβάνουν εικονική ξενάγηση στο Γεφύρι της Κόνιτσας, στα αρχαιολογικά και πολιτιστικά μνημεία της Ηπείρου και στο Μουσείο Τυπογραφίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων μέσω της επαυξημένης πραγματικότητας.

Πληροφορίες και αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου:

Livestream link:  

Η πλατφόρμα SMART TOUR συνδυάζει το Immersive Reality με εργαλεία cloud, τεχνολογίες διαχείρισης περιεχομένου, ανοιχτά πρότυπα και πρόσβαση. Η τεχνολογία εμβύθισης που βασίζεται σε cloud θα συνδυαστεί με δράσεις δημιουργίας δεξιοτήτων, δημιουργικούς φορείς και δικτύωση ενδιαφερομένων, καθώς και βιωματικές μεθοδολογίες και στρατηγικές διαχείρισης προορισμού. Η πλατφόρμα προσφέρεται στους διαχειριστές πολιτιστικών διαδρομών ως μια εργαλειοθήκη μέσω της υποδομής cloud των δημόσιων ακαδημαϊκών δικτύων και δικτύων τεχνολογικών υποδομών και έρευνας της Ελλάδας (ΕΔΥΤΕ) και της Αλβανίας (RASH).

Εταίροι του έργου είναι το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων – Τμήμα Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής ως επικεφαλής εταίρος, το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ Α.Ε. – GRNET) φορέας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, το RASH – Αλβανικό Ακαδημαϊκό Δίκτυο, ανεξάρτητος φορέας της Ένωσης των Αλβανικών Κρατικών Πανεπιστημίων από την Αλβανία και το Ινστιτούτο Έρευνας και Ανάπτυξης Μπαρλέτι, ΜΚΟ, επίσης από την Αλβανία.