Παρουσία Αναπληρωτή Προέδρου ΕΔΥΤΕ Δημήτρη Κατσιάνη στις “Ομιλίες” του Φεστιβάλ του Παν/μίου Αθηνών

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 19-21 Οκτωβρίου το πρώτο φεστιβάλ “We Are UoA” του Πανεπιστημίου Αθηνών. Για πρώτη φορά εγκαινιάστηκε ένας νέος θεσμός, οι Ομιλίες «Dialogues – Διάλογοι», με θέμα: «Links – Συνδέσεις».

Στις ομιλίες συμμετείχε ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της ΕΔΥΤΕ και μέλος ΔΕΠ του Τμήματος Τεχνολογιών Ψηφιακής Βιομηχανίας του ΕΚΠΑ, Δημήτρης Κατσιάνης, ο οποίος παρουσίασε τον ρόλο και τη συμβολή της ΕΔΥΤΕ στην ερευνητική και ακαδημαϊκή κοινότητα μέσα από τις υποδομές, υπηρεσίες και έργα που υλοποιεί, καθώς και όλες τις νέες εξελίξεις και πρωτοβουλίες στις οποίες πρωτοστατεί η εταιρεία.

Ο κ. Κατσιάνης τόνισε την σημασία της αναβάθμισης του υπερυπολογιστή ARIS, τις ενέργειες που πραγματοποιούνται για την ολοκλήρωση του νέου υπερυπολογιστή “ΔΑΙΔΑΛΟΣ”, καθώς και τη δημιουργία του AI Factory, μιας ένωσης των υποδομών HPC της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καταλήγοντας στον κοινό ρόλο όλων αυτών των πρωτοβουλιών, που είναι η διασφάλιση πολύτιμων πόρων από την ΕΔΥΤΕ για τον ερευνητικό κλάδο στην Ελλάδα.

Οι «Διάλογοι» του Πανεπιστημίου Αθηνών είναι μια δράση η οποία αποτελεί μια πλατφόρμα συζητήσεων σε real time και έχει ως στόχο να προκαλέσει τη σκέψη, να ενθαρρύνει την ανταλλαγή απόψεων μεταξύ ομιλητών από διάφορους τομείς, οι οποίοι μοιράστηκαν τις ιδέες, τις ιστορίες και τις καινοτόμες σκέψεις τους, ενθαρρύνοντας την κοινότητα του Πανεπιστημίου Αθηνών να αλληλοεπιδράσει με νέες έννοιες προκειμένου να προάγουν την καινοτομία, τη δημιουργικότητα και την εξωστρέφεια.

Την ομιλία του κ.Κατσιάνη μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώ.