Η ΕΔΥΤΕ συμμετείχε στο EU Digital Identity Hackathon

Η ΕΔΥΤΕ συμμετείχε στο EU Digital Identity Hackathon που πραγματοποιηθηκε με την υποστήριξη του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Εσωτερικών της Γερμανίας και του Potential. To Hackathon πραγματοποιήθηκε 28-30 Αυγούστου στο Vodafone Tech Innovation Center, παγκόσμιο κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης της Vodafone, στη  Δρέσδη.

Στη διάρκεια του Hackathon, κάθε εθνική ομάδα πέρασε τρεις ημέρες αναπτύσσοντας λύσεις για αποτελεσματικές και φιλικές προς το χρήστη ψηφιακές ταυτότητες σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Συνολικά έλαβαν μέρος 64 συμμετέχοντες από 16 χώρες για να προωθήσουν το μέλλον των ψηφιακών ταυτοτήτων στην Ευρώπη εφαρμόζοντας διαπιστευτήρια τεσσάρων περιπτώσεων χρήσης (UC1, UC2, UC3, UC6).

Στελέχη της ΕΔΥΤΕ που εκπροσώπησαν την ομάδα του Potential σε εθνικό επίπεδο συμμετείχαν σε ομάδες οι οποίες βραβεύτηκαν για τη συμμετοχή τους κατέχοντας τη δεύτερη και τρίτη θέση.

Συγκεκριμένα η ομάδα εργασίας που έλαβε το 2ο βραβείο δούλεψε πάνω στις ανάγκες του UC2 για το άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού. Η ομάδα του UC2 ενσωμάτωσε με επιτυχία όλα τα απαιτούμενα στοιχεία ροής για την έκδοση χαρακτηριστικών ελέγχου ταυτότητας, την επαλήθευση των διαπιστευτηρίων και την παρουσίασή τους. Η ομάδα που έλαβε το 3ο βραβείο στο Hackathon δούλεψε πάνω στις ανάγκες του UC1 για τις υπηρεσίες eGov. Η ομάδα ενσωμάτωσε με επιτυχία όλα τα στοιχεία και πραγματοποίησε την πλήρη ροή από την έκδοση έως την επαληθευμένη παρουσίαση των διαπιστευτηρίων. Και στις δύο περιπτώσεις το backend του επαληθευτή αναπτύχθηκε στην υποδομή της ΕΔΥΤΕ  ~okeanos