Διακήρυξη Ανοικτού Ηλεκτρονικού Διαγωνισμού άνω των ορίων για τη σύναψη Σύμβασης στο πλαίσιο του ΥΕ4 «Προμήθεια νέου σύγχρονου δικτυακού εξοπλισμού για αντικατάσταση του παλαιού» της Πράξης «Αναβάθμιση λογισμικού και υπηρεσίας υπολογιστικού νέφους στα μέλη της ερευνητικής και ακαδημαϊκής κοινότητας» της Δράσης 16955 – Αναβάθμιση του εθνικού δικτύου υποδομών τεχνολογίας και έρευνας (ΕΔΥΤΕ) με κωδικό ΟΠΣ TA 5153431.

Αντικείμενο του Υποέργου 4 (ΥΕ4): «Προμήθεια νέου σύγχρονου δικτυακού εξοπλισμού για αντικατάσταση του παλαιού» είναι η αναβάθμιση και βελτίωση αξιοπιστίας λογισμικού και υπηρεσίας ιδιωτικού υπολογιστικού νέφους στα μέλη της ερευνητικής και ακαδημαϊκής κοινότητας. Η ΕΔΥΤΕ Α.Ε. θα προβεί σε αντικατάσταση και επέκταση του παλαιού δικτυακού εξοπλισμού. Επιπλέον, ο διαγωνισμός περιλαμβάνει συνοδευτικές υπηρεσίες εκπαίδευσης, μελέτης εφαρμογής, εγκατάστασης, παραμετροποίησης και πολυετούς συντήρησης.

Ειδικότερα, αντικείμενο αποτελεί η αναβάθμιση της δικτυακής υποδομής στο Κέντρο Δεδομένων της Κνωσού και στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), προκειμένου αυτό να μπορεί να υποστηρίξει ακόμα μεγαλύτερες ταχύτητες (25G) ως προς τις υπολογιστικές μονάδες και 100G εντός του fabric. Στο πλαίσιο του έργου θα πραγματοποιηθεί η προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού, ο οποίος θα έχει τη δυνατότητα υποστήριξης ταχυτήτων διασύνδεσης της τάξης των 25 και 100Gbps και παράλληλα να ενσωματώνει τα ζητούμενα τεχνικά χαρακτηριστικά βάσει της επιλεχθείσας αρχιτεκτονικής.

Η διάρκεια υλοποίησης του αντικειμένου της Σύμβασης ορίζεται σε οχτώ (8) μήνες από την υπογραφή της. Η διάρκεια της εγγύησης καλής λειτουργίας εξοπλισμού και λογισμικού ορίζεται σε πέντε (5) έτη από την επιτυχή ολοκλήρωση της Οριστικής Παραλαβής Έργου.

Η εκτιμώμενη αξία της σύμβασης ανέρχεται στο ποσό των 1.860.000,00€, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24% [Προϋπολογισμός χωρίς ΦΠΑ: 1.500.000,00 €, ΦΠΑ: 360.000,00 €], και δικαιώματος προαίρεσης κατά μέγιστο έως 30% του προϋπολογισμού. Το δικαίωμα προαίρεσης θα αφορά σε προμήθεια εξοπλισμού και υπηρεσιών ίδιων με το υπό προμήθεια αντικείμενο και θα καλύψει πιθανές ανάγκες που θα προκύψουν κατά την υλοποίηση του έργου.

Φορέας χρηματοδότησης της Διακήρυξης είναι το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κωδ. ΣΑΤΑ 063. Η δαπάνη για την εν λόγω Σύμβαση βαρύνει τον προϋπολογισμό του έτους 2024 και του έτους 2025 του φορέα με σχετική πίστωση. Η παρούσα Σύμβαση χρηματοδοτείται από Πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (αριθ. ενάριθ. έργου 2022ΤΑ06300019), ύψους 1.860.000,00 € συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

Η σύμβαση περιλαμβάνεται και χρηματοδοτείται στο πλαίσιο του ΥΕ4 «Προμήθεια νέου σύγχρονου δικτυακού εξοπλισμού για αντικατάσταση του παλαιού» της Πράξης «Αναβάθμιση λογισμικού και υπηρεσίας υπολογιστικού νέφους στα μέλη της ερευνητικής και ακαδημαϊκής κοινότητας», η οποία έχει ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση – NextGeneration EU με βάση την απόφαση ένταξης με αρ. πρωτ. 77272 ΕΞ 2022 στις 03.06.2022 και έχει λάβει κωδικό ΟΠΣ ΤΑ 5153431.

Η Σύμβαση θα ανατεθεί με το κριτήριο της πλέον συμφέρουσας από οικονομική άποψη προσφοράς, βάσει της βέλτιστης σχέσης ποιότητας – τιμής.

Οι προσφορές υποβάλλονται από τους ενδιαφερόμενους ηλεκτρονικά, μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr του ΕΣΗΔΗΣ. Η καταληκτική ημερομηνία παραλαβής των προσφορών είναι 12.09.2024 και ώρα 12:00.

 

Το τεύχος Διακήρυξης του διαγωνισμού είναι διαθέσιμο εδώ.