Η ΕΔΥΤΕ συμμετέχει στην 104η Σύνοδο Πρυτάνεων των Ελληνικών Πανεπιστημίων με ομιλία του Προέδρου Σ. Κόλλια

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Δικτύου Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ Α.Ε. – GRNET), καθηγητής ΕΜΠ Στέφανος Κόλλιας, συμμετείχε με ομιλία στις εργασίες της 2ης ημέρας της 104ης Συνόδου Πρυτάνεων των Ελληνικών Πανεπιστημίων, που διεξάγεται από τις 12 έως τις 15 Δεκεμβρίου 2023, υπό την Προεδρία του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Divani Apollon Palace & Thalasso, στην Αθήνα.

 

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της Συνεδρίας της Τετάρτης 13 Δεκεμβρίου με θέμα “Βελτιστοποίηση Ψηφιακών Διαδικασιών – Φοιτητική Μέριμνα”, ο κος Κόλλιας παρουσίασε το ρόλο και τις δράσεις της ΕΔΥΤΕ στον Ψηφιακό Μετασχηματισμό, τις Υποδομές και τις Υπηρεσίες που παρέχει στον τομέα της Παιδείας, αλλά και τα μελλοντικά της σχέδια.

 

Η Σύνοδος Πρυτάνεων των Ελληνικών Πανεπιστημίων, όργανο μη θεσμοθετημένο νομοθετικά αλλά καταξιωμένο ως ενιαία έκφραση των Πανεπιστημίων της χώρας, ιδρύθηκε με πρωτοβουλία των ιδίων των Πανεπιστημίων το 1987, οπότε και άρχισε να λειτουργεί ως ένα forum ανταλλαγής απόψεων και ιδεών. Σκοπός της Συνόδου είναι o συντονισμός της δραστηριότητας των Πανεπιστημίων και η συλλογική εκπροσώπησή τους.

 

Βρείτε την Αναγγελία της 104ης Συνόδου Πρυτάνεων και το πρόγραμμα αυτής εδώ.