Επίσκεψη Πρέσβεων της ομάδας GRULAC στο ΕΑΑ, και διερεύνηση συνεργασίας Ελληνικών Ερευνητικών Τεχνολογικών Φορέων με αντίστοιχους φορείς της Λατινικής Αμερικής.

Την Παρασκευή 6 Μαΐου, στις 19.30 θα παραβρεθούν στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (ΕΑΑ), οι Πρέσβεις της ομάδας GRULAC (Latin American and Caribbean Regional Group), ο Υφυπουργός Έρευνας & Τεχνολογίας, Χ Δήμας, ο Διευθυντής και Πρόεδρος ΔΣ Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών (ΕΚΚΕ), Ν. Δεμερτζής και ο Καθ. ΕΜΠ και Πρόεδρος ΔΣ του Εθνικού Δικτύου Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ Α.Ε. – GRNET S.A.), Σ.Κόλλιας, σε συνάντηση διερεύνησης συνεργασιών για την επιστήμη μεταξύ των εμπλεκόμενων χωρών.

Στη συνάντηση θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Διευθυντής και Πρόεδρος ΔΣ ΕΑΑ, Ε. Πλειώνης καθώς και οι επίτιμοι καλεσμένοι. 

Η συνάντηση θα λάβει χώρα στο ΕΑΑ στην Πεντέλη και το πρόγραμμα συνάντησης περιλαμβάνει χαιρετισμούς από τους επίτιμους καλεσμένους, επιστημονική παρουσίαση για τη “Ζωή των Αστεριών” από τον Επικεφαλής του Κέντρου Επισκεπτών Πεντέλης, Β. Κολοκοτρώνη (ΕΑΑ), ενώ θα ακολουθήσει ξενάγηση στο τηλεσκόπιο Newall, νυχτερινή παρατήρηση και συζήτηση.

Σκοπός, πέραν της κοινωνικής επαφής, είναι η διερεύνηση θεσμικών διόδων προώθησης των συνεργασιών μεταξύ του ερευνητικού ιστού των χωρών Λ.Αμερικής και της Καραϊβικής, και της ελληνικής ερευνητικής και ακαδημαϊκής κοινότητας.

Πρόγραμμα εκδήλωσης εδώ