Δελτίο Τύπου: «Προκλήσεις και ευκαιρίες στον τομέα της Τεχνολογίας: Οι Γυναίκες σε θέσεις Ευθύνης και Ηγεσίας», 2η Εκδήλωση: 04/05/2022, 18.00

To Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ Α.Ε. – GRNET), φορέας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, διοργανώνει τη 2η διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «Προκλήσεις και ευκαιρίες στον τομέα της Τεχνολογίας: Οι Γυναίκες σε θέσεις Ευθύνης και Ηγεσίας», που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της ΕΔΥΤΕ «Women in Tech Greece». Η πρωτοβουλία στοχεύει στην ευαισθητοποίηση, την ενημέρωση και την παρότρυνση των γυναικών να δραστηριοποιηθούν, να εξελιχθούν και  να διακριθούν επαγγελματικά στον τομέα της τεχνολογίας.

Στην εκδήλωση που θα γίνει διαδικτυακά στις 04 Μαΐου στις 6 μ.μ. θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών, Λ. Χριστόπουλος και η Γενική Γραμματέας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, Κ. Γούλα. Θα ακολουθήσει παρουσίαση του στόχου της πρωτοβουλίας «Women in Tech Greece» καθώς και των συμπερασμάτων της πρώτης εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε στις 29/03, από την Ε. Λόκανα, Επικεφαλής της Διεύθυνσης Ψηφιακών Ικανοτήτων ΕΔΥΤΕ.

Την εκδήλωση θα συντονίσει η Στέλλα Κάσδαγλη, συνιδρύτρια του οργανισμού Women On Top, συγγραφέας.

Συμμετέχουν με ομιλίες γυναίκες που έχουν διακριθεί σε θέσεις ευθύνης και ηγεσίας στο τομέα της Τεχνολογίας:  Κ. Σγουροπούλου, Αντιπρύτανης Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και μέλος Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΔΥΤΕ Α.Ε., Ν. Τσούμα, Διευθύνουσα Σύμβουλος ΗΔΙΚΑ, Γ. Παπαρίδου, Πρόεδρος Συνδέσμου Εταιρειών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΣΕΠΕ), Κ. Πραματάρη, αν. καθηγήτρια ΟΠΑ, μέλος Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΔΥΤΕ Α.Ε.,  και partner της Uni.fund,  και Π. Μισθού,  Καθηγήτρια Πληροφορικής και Μαθηματικών, MSc. MEd., STEM coach & mentor.

Στην εκδήλωση θα δοθεί έμφαση στη δημιουργία ευκαιριών για τις γυναίκες στον τομέα της Τεχνολογίας με στόχο την ανάδειξή τους σε υψηλόβαθμες θέσεις και ηγετικούς ρόλους και στη σημασία να αυξηθεί το ποσοστό αυτών που επιλέγουν να ακολουθήσουν μια επαγγελματική  σταδιοδρομία στον εν λόγω τομέα. Περισσότερα για τη θεματολογία και τους ομιλητές της εκδήλωσης μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα https://womenintechgreece.gr/.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό και θα διεξαχθεί διαδικτυακά μέσω του https://womenintechgreece.gr/live-wit/.

Ταυτόχρονα θα γίνει αναμετάδοση και από την Υπηρεσία Ζωντανών Διαδικτυακών Μεταδόσεων «ΔΙΑΥΛΟΣ» της ΕΔΥΤΕ: εδώ.

Πληροφορίες καθώς και η σύνοψη των συμπερασμάτων της 1ης εκδήλωσης Women in Tech (29/3/2022) υπάρχουν διαθέσιμα εδώ.

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι και Πληροφορίες