SEE User Forum on 3-4 November 2021: Strengthening the role of Research & Education Networks in the Open Science era

FBBTIOIVgAkCanH

Το South East Europe (SEE) User Forum στις 3-4 Νοεμβρίου 2021 φέρνει στο τραπέζι των συζητήσεων πολλά θέματα σχετικά με την Ανοικτή Επιστήμη. Πώς μπορούν οι ερευνητές να επωφεληθούν από το Ευρωπαϊκό Νέφος Ανοικτής Επιστήμης (EOSC); Ποιος είναι ο ρόλος των National Research & Education Networks στο EOSC; Πώς μπορεί η περιφερειακή κοινότητα να διασυνδεθεί με ασφάλεια και ποιες είναι οι μελλοντικές προκλήσεις; Τα παραπάνω και άλλα ερωτήματα θα απαντηθούν κατά τη διάρκεια των διήμερων διαδικτυακών συζητήσεων.

Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από το GÉANT, το NI4OS-Europe και το EOSC-Future. Το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας – ΕΔΥΤΕ ΑΕ (GRNET SA) είναι βασικός συμμετέχων και στις τρεις πρωτοβουλίες, συντονιστής του έργου NI4OS-Europe και υποστηρίζει ενεργά 15 χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης για την ένταξή τους στο EOSC, την δημιουργία Εθνικών Πρωτοβουλιών Ανοικτής Επιστήμης, καθώς και τη συμβολή τους στο χαρτοφυλάκιο υπηρεσιών του EOSC. Η ΕΔΥΤΕ δεσμεύεται στην προώθηση της Ανοικτής Επιστήμης σε εθνικό, περιφερειακό και ευρωπαϊκό επίπεδο μέσω του συντονισμού και της συμμετοχής σε πλήθος ερευνητικών έργων και υπηρεσιών που προσφέρει. 

Ο Δρ. Άρης Σωτηρόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΔΥΤΕ, δίνει συνέντευξη για το SEE User Forum 2021 και μιλάει για το ρόλο των Εθνικών Δικτύων Έρευνας και Τεχνολογίας (NRENs) στην Ανοικτή Επιστήμη και τη συνεχή συμβολή της ΕΔΥΤΕ στην Ανοικτή Επιστήμη εδώ.

Μπορείτε να εγγραφείτε για να παρακολουθήσετε εδώ.

Αναλυτικό Πρόγραμμα 2021 SEE User Forum εδώ.