Η ΕΔΥΤΕ συμμετέχει στην 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

PR-GRNET@ΔΕΘ2021-20210910-graphic
Το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας – ΕΔΥΤΕ Α.Ε. (GRNET), φορέας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, συμμετέχει στην 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) που είναι αφιερωμένη στην Ελλάδα με κεντρικό θεματικό άξονα το τρίπτυχο Παρελθόν – Παρόν – Μέλλον και θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία από 11 έως 19 Σεπτεμβρίου 2021. 
Η ΕΔΥΤΕ θα βρίσκεται στον ενιαίο εκθεσιακό χώρο του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, στο περίπτερο 12, και θα παρουσιάσει τις υποδομές και τις υπηρεσίες που προσφέρει, τη συμβολή της στον ψηφιακό μετασχηματισμό και την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, καθώς και την Εθνική Ακαδημία Ψηφιακών Ικανοτήτων. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον πολυδιάστατο ρόλο της ΕΔΥΤΕ και να συζητήσουν με συνεργάτες της.
Η ΕΔΥΤΕ έχει προγραμματίσει σειρά εκδηλώσεων, σεμιναρίων και εργαστηρίων στον χώρο του περιπτέρου 12 καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης που θα μεταδίδονται ζωντανά (live streaming). Περισσότερες πληροφορίες θα αναρτώνται καθημερινά και μέσω των κοινωνικών καναλιών της ΕΔΥΤΕ – GRNET.
Πιο αναλυτικά:

  • Η Διεύθυνση Ψηφιακών Ικανοτήτων της ΕΔΥΤΕ, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών έχει προγραμματίσει για τους επισκέπτες της έκθεσης τις ακόλουθες εκδηλώσεις προβολής και ενημέρωσης που αφορούν σε θέματα Ψηφιακών Δεξιοτήτων, μέσω της Εθνικής Ακαδημίας Ψηφιακών Ικανοτήτων.
Κύρια εκδήλωση
Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου
14:00 – 15:00
Ψηφιακές Δεξιότητες για την ενδυνάμωση των πολιτών
Skilling & Reskilling: Empowering People
Ομιλητές:
–  Κυριάκος Πιερρακάκης, Υπουργός Επικρατείας & Ψηφιακής Διακυβέρνησης
–  Χριστόφορος Αναγνωστόπουλος, Ass. Partner McKinsey και Hon. Ass. Prof. Imperial College London
– Jurgen Siebel, Εκτελεστικός Διευθυντής CEDEFOP
Θεματικές εκδηλώσεις για Ψηφιακές Δεξιότητες: σεμινάρια και στρογγυλή τράπεζα
Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου
11:00 – 12:00
12:00 – 13:00
Ψηφιακές Δεξιότητες για τα Στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης
Σεμινάριο: Εκπαίδευση για το Office 365 Web
Στρογγυλή τράπεζα
Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου
16:00 – 17:00
17:00 – 18:00
Ψηφιακές Δεξιότητες για Άνεργους πολίτες 
Σεμινάριο: Google Ads
Στρογγυλή τράπεζα
Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου
16:00 – 17:00
17:00 – 18:00
Ψηφιακές Δεξιότητες για Επιχειρήσεις
Σεμινάριο: Βασικά στοιχεία για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο
Στρογγυλή τράπεζα
Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου
16:00 – 17:00
17:00 – 18:00
Ψηφιακές Δεξιότητες για Γυναίκες Επιχειρηματίες
Σεμινάριο: Website και παρουσία στο διαδίκτυο
Στρογγυλή τράπεζα
Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου
16:00 – 17:00
17:00 – 18:00
Ψηφιακές Δεξιότητες για την Τρίτη Ηλικία
Σεμινάριο: Μάθε την Άυλη Συνταγογράφηση
Στρογγυλή τράπεζα
Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου
16:00 – 17:00
17:00 – 18:00
New Technologies
Σεμινάριο: Στοιχεία Τεχνητής Νοημοσύνης (Elements of AI)
Στρογγυλή τράπεζα
Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου
16:00 – 17:00
17:00 – 18:00
Ψηφιακές Δεξιότητες για τους Αγρότες
Σεμινάριο: Αειφορική Γεωργία & Διαχείριση
Στρογγυλή τράπεζα

Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν την πλοήγηση στην Εθνική Ακαδημία Ψηφιακών Ικανοτήτων, τη συμμετοχή σε εκπαιδευτικά σεμινάρια με θέματα που αφορούν πολλές ομάδες πολιτών και round tables από ειδικούς σε θέματα τεχνολογίας και ψηφιακών ικανοτήτων.
Στις συζητήσεις που ακολουθούν τα παραπάνω σεμινάρια θα συμμετέχουν στελέχη της ΕΔΥΤΕ, του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, εκπρόσωποι της ακαδημαϊκής κοινότητας, στελέχη εταιρειών του ιδιωτικού τομέα και άλλων φορέων. Σημειώνεται πως στη στρογγυλή τράπεζα που θα ακολουθήσει το σεμινάριο “Στοιχεία Τεχνητής Νοημοσύνης” συμμετέχει και ο Πρόεδρος της ΕΔΥΤΕ, Καθηγητής Στέφανος Κόλλιας.

  • Η Διεύθυνση Ψηφιακής Διακυβέρνησης της ΕΔΥΤΕ υποστηρίζει τον θεσμικό ρόλο του φορέα και λειτουργεί ως σύμβουλος του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό της Δημόσιας Διοίκησης, όπως περιγράφεται στη Βίβλο Ψηφιακού Μετασχηματισμού 2020-2025. Στο πλαίσιο αυτό οργανώνει στη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης 2 βιωματικά εκπαιδευτικά εργαστήρια τις ακόλουθες ημέρες και ώρες:

Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου, 18.00- 21.00
Εργαστήριο 1 – Το μέλλον της Ψηφιακής Διακυβέρνησης στην Ελλάδα: Βλέποντας “μέσα” και “πέρα” από τις διαδικασίες
Στόχος είναι η παρουσίαση της εμπειρίας και των γνώσεων που έχουμε αποκομίσει έως τώρα από την εξέταση και αξιοποίηση των δεδομένων που συγκεντρώθηκαν κατά την αποτύπωση των Διοικητικών Διαδικασιών του Δημοσίου και των Υπηρεσιών που παρέχονται στους πολίτες, μέσα από το πρότυπο μοντελοποίησης διαδικασιών “Business Process Modeling Notation” (BPMN) για το Εθνικό Μητρώο Διαδικασιών (ΕΜΔ).
Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου, 18.00- 21.00
Εργαστήριο 2 – Σχεδιάζοντας ψηφιακές δημόσιες υπηρεσίες με επίκεντρο τον πολίτη.
Στόχος είναι να γνωρίσουν οι συμμετέχοντες πώς οργανώνεται ένα έργο (ανα)σχεδιασμού ψηφιακών υπηρεσιών, αξιοποιώντας σε κάθε φάση του μεθόδους και εργαλεία του ανθρωποκεντρικού σχεδιασμού (service design) και  συν-διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα με τους κατάλληλους stakeholders και ομάδες χρηστών.
Και τα δύο εργαστήρια απευθύνονται σε δημόσιους υπαλλήλους, σε επαγγελματίες που συνεργάζονται με φορείς του Δημοσίου σε έργα ψηφιακού μετασχηματισμού και σε πολίτες που ενδιαφέρονται για θέματα καινοτομίας στον δημόσιο τομέα.

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι