SESAME Net – μία ευκαιρία και για τις ελληνικές επιχειρήσεις

Στο πλαίσιο του ευρωπαικού ερευνητικού έργου SESAME Net, που υλοποιείται από το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ Α.Ε.), και μέσω της συνεργασίας εθνικών ευρωπαϊκών υπερ-υπολογιστικών κέντρων, αναπτύχθηκε ένα εργαλείο για την προώθηση της χρήσης  των υπερ-υπολογιστικών συστημάτων από μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Μέσω αυτού του εργαλείου, μία μικρομεσαία επιχείρηση που δεν γνωρίζει τις δυνατότητες που προσφέρει η  χρήση υπερ-υπολογιστικών τεχνολογιών, μπορεί να ελέγξει, χωρίς χρέωση, κατά πόσον μπορεί να επωφεληθεί από την πρόσβαση σε ένα υπερ-υπολογιστικό σύστημα.
Η χρήση υπολογιστικών πόρων δεν αποτελεί πλέον χαρακτηριστικό μόνο των μεγάλων επιχειρήσεων που έχουν τη δυνατότητα να διαθέσουν σημαντικά ποσά στον τομέα της έρευνας και ανάπτυξης, καθώς ΜΜΕ μπορούν επίσης να έχουν πρόσβαση σε υπερ-υπολογιστικά συστήματα για να καλύψουν τις ανάγκες τους σε hardware και software.
Σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο και σε διάφορους τομείς ανάπτυξης υπάρχουν ήδη πετυχημένα παραδείγματα μικρομεσαίων επιχειρήσεων που χρησιμοποίησαν υπερ-υπολογιστικές τεχνολογίες. Η απόδοση της επένδυσης (ROI) από τη χρήση υπερ-υπολογιστικών πόρων είναι τουλάχιστον της τάξεως του 10%.
Η διαδικασία μέσω της οποίας μία μικρομεσαία επιχείρηση μπορεί να συμμετάσχει στην διαδικασία αξιολόγησης των δυνατοτήτων της για χρήση υπερ-υπολογιστικών πόρων είναι σύντομη και απλή: η επιχείρηση πρέπει να γίνει μέλος της κοινότητας του SESAME Net και να συμπληρώσει ένα ερωτηματολόγιο αξιολόγησης. Βάσει των απαντήσεών της σε αυτό προκύπτει μία χρήσιμη αναφορά σχετικά με: τις δυνατότητες που διαθέτει η επιχείρηση για πρόσβαση σε HPC, τα δυνατά σημεία και τις αδυναμίες της καθώς και μία σειρά από προτάσεις που αποσκοπούν στη βελτίωση της προοπτικής της ΜΜΕ ως προς την χρήση υπερ-υπολογιστικών συστημάτων.
Τόσο κατά τη διάρκεια όσο και μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης (συμπλήρωση του ερωτηματολογίου), παρέχεται υποστήριξη από τους εταίρους του έργου SESAME Net, είτε μέσω απευθείας ηλεκτρονικής επικοινωνίας, είτε μέσω της πρόσβασης σε online  τεχνικό forum,  είτε μέσω εκπαιδευτικού υλικού και παροχής συμβουλών για υπάρχουσες δυνατότητες συγχρηματοδότησης.
Οι παραπάνω παροχές διατίθενται δωρεάν στις επιχειρήσεις που θα συμμετάσχουν στην διαδικασία αξιολόγησης έως το τέλος του Μαρτίου 2017!
Επωφεληθείτε της δωρεάν πρόσβασης σήμερα!
Url: www.network.sesamenet.eu
Στοιχεία επικοινωνίας:
Σοφία Μαυρογιάννη
Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας, ΕΔΕΤ Α.Ε.
Email: smavrogianni-at-grnet.gr
Τηλ. Επικοινωνίας: 210 7474263