2η Πρόσκληση Υποβολής Προτάσεων Έργων Παραγωγής για πρόσβαση στο εθνικό υπέρ-υπολογιστικό σύστημα ARIS

Η ΕΔΕΤ ανακοινώνει τη δεύτερη «Πρόσκληση Υποβολής Προτάσεων Έργων Παραγωγής» για πρόσβαση στο εθνικό υπέρ-υπολογιστικό σύστημα ARIS (https://hpc.grnet.gr).
Η πρόσκληση απευθύνεται σε επιστήμονες και ερευνητές που εργάζονται σε Ελληνικά εκπαιδευτικά ή ερευνητικά ιδρύματα. Οι προτάσεις έργων θα πρέπει να αφορούν ανοιχτή έρευνα, ανεξαρτήτως επιστημονικού πεδίου. Μέσω αυτής της πρόσκλησης, η ΕΔΕΤ καθιστά δυνατή την πλήρη και ισότιμη πρόσβαση στο εθνικό υπέρ-υπολογιστικό σύστημα, ARIS, για όλους τους επιστήμονες που εργάζονται σε Ελληνικά ιδρύματα.
Η πρόσβαση θα παραχωρηθεί για περίοδο 12 μηνών, ξεκινώντας από την ημερομηνία αποδοχής του έργου.
Τα κριτήρια αξιολόγησης των προτάσεων για πρόσβαση στους διαθέσιμους πόρους θα είναι:

  • Επιστημονική αριστεία: Η προτεινόμενη έρευνα θα πρέπει να αφορά σε εργαλεία και μεθοδολογίες κορυφαίας ποιότητας, σύμφωνα με την διεθνώς αποδεκτή επιστημονική και τεχνολογική πρακτική, και να έχει δυναμική για σημαντικό αντίκτυπο στην ερευνητική κοινότητα ή/και στην κοινωνία.
  • Την ανάγκη χρήσης: Οι προτάσεις θα πρέπει να αποδεικνύουν την ανάγκη χρήσης των υπερ-υπολογιστικών πόρων του συστήματος ARIS.
  • Επάρκεια: Η ωριμότητα και εμπειρία του κύριου ερευνητή (Principal Investigator) και της ομάδας του, στη χρήση υπέρ-υπολογιστικών συστημάτων, που θα εξασφαλίζει την ολοκλήρωση του έργου με επιτυχία.
  • Εφαρμοσιμότητα: Η δυνατότητα υλοποίησης του έργου στο σύστημα ARIS, βάσει της τεχνικής αξιολόγησης και της διαθεσιμότητας πόρων.
Δείτε το πλήρες κείμενο της πρόσκλησης στην ιστοσελίδα: https://hpc.grnet.gr/access/2nd-call-for-proposals-for-production-projects-accessing-aris/