Το έργο “Copernicus-EOSC AnaLytics Engine: C-SCALE” (Κοπέρνικος – Μηχανή Ανάλυσης των Δεδομένων του Ευρωπαϊκού Νέφους για την Ανοιχτή Επιστήμη) στοχεύει στην ενίσχυση των Ευρωπαίων ερευνητών, ιδρυμάτων και πρωτοβουλιών, προκειμένου να διευκολυνθεί η εύρεση, η πρόσβαση, η επεξεργασία, η ανάλυση και ο διαμοιρασμός δεδομένων, εργαλείων, πόρων και υπηρεσιών του Ευρωπαϊκού Προγράμματος παρακολούθησης της Γης Copernicus.
Το έργο C-SCALE στοχεύει στην ενοποίηση των ευρωπαϊκών υποδομών που αφορούν δεδομένα παρατήρησης της γης (Earth Observation – EO). Μέσω της ενοποίησης θα αξιοποιηθούν οι δυνατότητες του European Open Science Cloud (EOSC) για την υποστήριξη της έρευνας και των λειτουργιών του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Copernicus με μεγάλα και εύκολα προσβάσιμα ευρωπαϊκά υπολογιστικά περιβάλλοντα, επιτρέποντας την ταχεία προσαρμογή και κοινή χρήση δεδομένων EO από μια μεγάλη κοινότητα χρηστών και αυξάνοντας τις υπηρεσίες που προσφέρει η πύλη EOSC (EOSC portal).
Διαθέτοντας αυτές τις ενοποιημένες υπηρεσίες (Big Copernicus Data Analytics) μέσω της πύλης EOSC και συνδέοντας προβλήματα και αποτελέσματα με την εμπειρία από άλλα ερευνητικά πεδία, το έργο C-SCALE θα βοηθήσει στην ανάπτυξη του τομέα EO και επιπλέον θα επιτρέψει την ενσωμάτωση των δεδομένων EO σε άλλους υπάρχοντες και μελλοντικούς τομείς εντός του EOSC. Το έργο C-SCALE θα επιτρέψει την ανάπτυξη προσαρμοσμένων ροών εργασίας για γρήγορη και εύκολη παραγωγή ουσιαστικών αποτελεσμάτων. Το έργο θα προσφέρει ένα σχεδιάγραμμα, δημιουργώντας ένα μοντέλο αλληλεπίδρασης μεταξύ των παρόχων υπηρεσιών για τη διευκόλυνση της διαλειτουργικότητας μεταξύ εμπορικής και δημόσιας υποδομής νέφους.
Στο πλαίσιο του έργου η ΕΔΥΤΕ Α.Ε. θα παρέχει υπηρεσίες και υποδομές (HPC, Cloud Computing & Storage), καθώς και πρόσβαση σε δορυφορικά δεδομένα του Copernicus.
Follow C-Scale project on social media and stay informed and connected:
Twitter: @C_SCALE_EU
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCoKRDQHM01JE7VOVZLuSBLQ
Στο έργο συμμετέχουν 11 εταίροι: EODC (συντονιστής, Αυστρία), Associacao INCD (Πορτογαλία), CESNET (Τσεχία), CloudFerro (Πολωνία), Deltares (Ολλανδία), EGI (Ολλανδία), GRNET (Ελλάδα), INFN (Ιταλία), SUR-BV (Ολλανδία), TU-Wien (Αυστρία), VITO (Βέλγιο)