Πολιτικές ΕΔΥΤΕ

Εταιρική Πολιτική διαχείρισης καταγγελιών ή γνωστοποιήσεων περιστατικών βίας ή παρενόχλησης

Η παρούσα Πολιτική εκπονήθηκε στο πλαίσιο της μηδενικής ανοχής που πρόθεση έχει να επιδεικνύει η ΕΔΥΤΕ Α.Ε. σε μορφές συμπεριφοράς που συνιστούν βία και παρενόχληση στην εργασία και περιγράφει τη διαδικασία παραλαβής, διαχείρισης και εξέτασης μιας καταγγελίας ή γνωστοποίησης ενός τέτοιου περιστατικού, καθώς και των συνεπειών και αποτελεσμάτων αυτών.

Σκοπός της Πολιτικής αυτής είναι η εμπέδωση, η εδραίωση και η περαιτέρω διασφάλιση ενός υγιούς εργασιακού περιβάλλοντος, το οποίο σέβεται, προωθεί και διασφαλίζει το σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και το δικαίωμα κάθε ατόμου να βρίσκεται σε εργασιακό περιβάλλον και να απασχολείται, χωρίς να αντιμετωπίζει οποιασδήποτε μορφής βία και παρενόχληση και χωρίς να φοβάται ότι είναι έκθετο σε τέτοιους κινδύνους.

Αναλυτικά μπορείτε να διαβάσετε την πολιτική εδώ


Πρόγραμμα Δράσης για την Ισότητα των Φύλων της ΕΔΥΤΕ

Το Πρόγραμμα Δράσης για την Ισότητα των Φύλων της ΕΔΥΤΕ θέτει τις κατευθυντήριες αρχές για την υλοποίηση στόχων ισότητας των φύλων και μέτρα λογοδοσίας για όλες τις εταιρικές δομές, λειτουργίες και έργα της ΕΔΥΤΕ.

Η υιοθέτηση και εφαρμογή του Προγράμματος Δράσης για την Ισότητα των Φύλων σημαίνει ότι η ΕΔΥΤΕ:

  • Επωφελείται από τη δημιουργία του προγράμματος, η οποία απαιτεί την αναγνώριση και προτεραιοποίηση κενών σχετικά με το φύλο, καθώς και ευρεία εσωτερική διαβούλευση και ευαισθητοποίηση,
  • Θέτει κριτήρια και κατευθυντήριες οδηγίες, οι οποίες επιτρέπουν στην εταιρεία να εναρμονιστεί με το ισχύον νομικό πλαίσιο και να αξιολογεί την ισότητα των φύλων ως παράγοντα κάθε λειτουργίας της.

Αναλυτικά μπορείτε να διαβάσετε το πρόγραμμα εδώ