InterTwin

InterTwin
Χρηματοδότηση
Horizon Europe Framework Programme
Διάρκεια
1/9/2022 - 31/8/2025
Περιγραφή

Σκοπός του έργου “Intertwin -  An Interdisciplinary Digital Twin Engine For Science” είναι να σχεδιάσει και να υλοποιήσει ένα προ-λειτουργικό πρότυπο μιας διεπιστημονικής ψηφιακής δίδυμης μηχανής.

Πρόκειται για μία επεκτάσιμη πλατφόρμα εξαρτημάτων ανοικτού κώδικα, η οποία θα μπορεί να εφαρμόσει ψηφιακά δίδυμα (Digital Twins) ειδικά για εφαρμογές σε πολλαπλούς επιστημονικούς τομείς, και θα περιλαμβάνει βασικές ενότητες για γενικές εργασίες μοντελοποίησης και προσομοίωσης.

Το όφελος που θα προκύψει από αυτή την υλοποίηση θα είναι η ανάπτυξη μιας κοινής προσέγγισης για την υλοποίηση των Ψηφιακών Διδύμων, που θα είναι εφαρμόσιμη σε ένα ευρύ φάσμα επιστημονικών κλάδων και όχι μόνο, το οποίο θα διευκολύνει την πρόοδο και την συνεργασία.

Ο κύριος ρόλος της ΕΔΥΤΕ Α.Ε. για τις ανάγκες του έργου, αφορά την παροχή υπηρεσιών/υποδομών και τεχνογνωσίας στην Αναλυτική Μεγάλων Δεδομένων και την Μηχανική Μάθηση και συγκεκριμένα σε:

  • Ομοσπονδία Υπολογιστικών Υποδομών (HPC, Cloud, Quantum)
  • Αναλυτική Μεγάλων Δεδομένων

Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος πλαισίου Horizon Europe Framework Programme (HORIZON), HORIZON RIA HORIZON Research and Innovation Actions.

Twitter(X)

Linkedin

YouTube

Zenodo