COMPLETE

COMPLETE
Χρηματοδότηση
HORIZON 2020 / Ευρωπαικη Επιτροπη
Διάρκεια
01/01/2015 - 31/12/2017
Περιγραφή

Το έργο COMPLETE στοχεύει στη βελτιστοποίηση του τρόπου με τον οποίο δαπανώνται οι δημόσιοι  πόροι κατά την αγορά δικτυακού εξοπλισμού και συναφών υπηρεσιών. Ως βασική προσέγγιση για την επίτευξη του στόχου αυτού, το πρόγραμμα θα δημιουργήσει μια κοινή πλατφόρμα πληροφόρησης για τους δημόσιους φορείς που προμηθεύονται εξοπλισμό, ενώ θα τους υποστηρίξει στη διαδικασία σύναψης δημοσίων συμβάσεων, παρέχοντας την απαραίτητη οργανωτική και τεχνική εμπειρογνωμοσύνη.

Το περιεχόμενο θα συλλέγεται από τους μεγαλύτερους προμηθευτές εξοπλισμού οπτικής μετάδοσης. Η πλατφόρμα θα βοηθήσει σημαντικά τους δημόσιους φορείς που προμηθεύονται εξοπλισμό στη λήψη αποφάσεων, και σε ορισμένες περιπτώσεις θα επιτρέψει τη διενέργεια προμηθειών που στο παρελθόν δεν ήταν δυνατές  λόγω των διαφόρων οργανωτικών και τεχνολογικών περιορισμών (για παράδειγμα, η έλλειψη πρόσβασης σε ειδικές τεχνικές πληροφορίες και οδικούς χάρτες (roadmaps).

Οι πληροφορίες που θα συλλέγονται θα είναι ακριβείς, μετρήσιμες και συγκρίσιμες έτσι ώστε ο αναγνώστης να κατανοεί την τοποθέτηση του κάθε προμηθευτή όσον αφορά στα τεχνικά χαρακτηριστικά. Το έργο θα συντονίσει άμεσα τις διαδικασίες σύναψης συμβάσεων που αφορούν οπτικά δίκτυα για τα Εθνικά Ερευνητικά & Ακαδημαϊκά Δίκτυα και δημόσιους φορείς. Θα υποστηρίξει επίσης τους δημόσιους οργανισμούς στις διαδικασίες σύναψης συμβάσεων και υποδείξει πώς οι προμήθειες αυτές μπορούν να συγχρονιστούν με άλλα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.